Az Ön álma élelmiszeres kisvállalat?
Mi segítünk álma megvalósításában
Élelmiszeres kisvállalatok specialistái vagyunk
HACCP dokumentáció, felülvizsgálat, HACCP oktatás, Kockázatelemzés

Szeretne megfeleni a működtetéshez szükséges elvárásoknak?
Szakértőként segítünk,hogy megismerje az elvárásokat.
Segítünk a megvalósításban a több mint 10 éves
tapasztalatunkkal.
Tegye fel kérdéseit!
Tanácstalan a HACCP-t illetően?
Kérdezzen Ön is! Természetesen Ingyen megválaszoljuk Önnek!
HACCP
Most szeretne üzletet nyitni, de nem tudja hol is kezdje, milyen dokumentációk szükségesek a nyitáshoz?
Esetleg már működő élelmiszeres üzlete van és kéri Öntől a HACCP felülvizsgálatot az ellenőr?
Ügyfeleink kérdezték:
- Nemzeti dohányboltot akarok nyitni, nekem tényleg kell HACCP dokumentációt készíttetnem? Palackos italokat árusítok még és kávét a dohány mellett.
Igen, mivel a 852/ 2004/Ek rendelet és a 2008.évi XLVI. Tv. Előírja a HACCP dokumentáció elkészítését és működtetését, valamint ez is üzletnyitási feltétel.
- Büfé kocsit szeretnék üzemeltetni, de nem akarom ide-oda elhúzni, csak egy helyben állna. Hallottam, hogy kell HACCP, kockázatelemzés is. Letöltöttem az internetről azzal én megfelelek a hatósági elvárásoknak?
Több okból is elmondható, hogy sajnos nem felel meg. A HACCP nem egy általános leírás kell legyen. Önnek az üzletében feltárja az élelmiszerbiztonsági veszélyeket és szabályozza a tevékenységeket, valamint a napi felügyeleti adatlapokat az Ön üzletében található kritikus pontokra elkészíti, amit dokumentálni kell.
Azon kívül 2008.évi XLVI. Tv. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről előírja, hogy HACCP-vel csak megfelelő végzettséggel rendelkező szakember foglalkozhat.
- Egy kis élelmiszerboltot üzemeltetek. 2008-ban megcsináltattam a HACCP dokumentációt. Azóta is szorgalmasan vezetjük amiket akkor előírtak. Most ellenőrzést kaptunk és hiányolták, hogy nincs felülvizsgáltatva a HACCP azóta sem. Miért kell felülvizsgáltatnom?
Az eltelt idő alatt biztosan történtek változások, fejlesztések, technológiában, új gépeket vettek, stb. Másrészt törvényi előírás két évenként felülvizsgáltatni a HACCP működését, a változásokra kiterjesztését, aktualizálást, esetleges törvényi változásoknak való megfelelést.
- Lángos sütőt üzemeltetek, több helyen is. 2004-ben megcsináltam magamnak leírtam a HACCP dokumentációt, elfogadta az ellenőr is. Most nem értem mit, milyen dokumentációt kérnek tőlem az állategészségügy ellenőrei?
Igen értem amit kérdez, ugyanis én is láttam már hasonló, saját maga által leírt valamit. Természetesen Ön jóhiszeműen járt el annak idején.
Az eltelt 10 év alatt sok törvényi változás történt, amiknek szintén meg kell felelnie az Ön által üzemeltetett egységeknek is.
2008.évi XLVI. Tv. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről előírja, hogy HACCP-vel csak megfelelő végzettséggel rendelkező szakember foglalkozhat.
A szakember által készített dokumentáció pedig feltárja az Ön egységében lévő kritikus pontokat és szabályozza azokat, valamint a szükséges intézkedéseket előírja és a napi felügyeleti adatlapokat is rendszeresen vezetni kell.
- Múlt héten átvettem egy élelmiszerboltot. Volt HACCP dokumentációja ,szerencsére ideadta a régi tulaj. Nekem az megfelel ugye, elfogadja a hatóság?
Mindenképp a helyszínen meg kell nézni a higiéniai és műszaki, technológiai feltételeket, valamint, hogy a régi HACCP lefedi-e a teljes tevékenységet, történtek-e változások . Amennyiben minden ugyanolyan, még akkor sem felel meg a régi dokumentáció, mert az üzemeltető váltásra el kell készíteni a felülvizsgálatot és igazolni kell a működését.
Küldje el kérdését Ön is, és mi hamarosan megválaszoljuk!
Milyen területeken tudunk Önnek segíteni?
• Üzletnyitási tanácsadás / INGYENES , online
• HACCP tanácsadás , helyszíni bejárással a HACCP dokumentáció elkészítés részeként (online INGYENES tanácsadás)
• HACCP dokumentáció készítése, részletezve leírva a Hogyan tudok Önnek segíteni ?
• HACCP felülvizsgálat
• HACCP és higiéniai oktatás helyszínen, személyre szóló oklevelekkel
• HACCP és higiéniai oktatási anyag- valamint a számonkéréshez szükséges tesztek biztosítása postai utánvéttel, aminek segítségével saját maga megtarthatja a dolgozói oktatását
• Kémiai kockázatbecslés dokumentáció készítése
• Munkahelyi kockázatelemzés dokumentáció
• Nyomon követési rendszer alapja
• Minőségbiztosítási tanácsadás
• Mezőgazdasági és méhészeti HACCP dokumentáció készítése
Hogyan tudunk Önnek segíteni a HACCP dokumentáció elkészítésével ?
• A helyszín közös bejárása, a hiányosságok feltárása, javaslataimat a
dokumentációban intézkedési tervben rögzítem (ma már igény esetén
a gyors munkavégzés érdekében skypon, telefonon, emailban is átbeszélhetjük a problémáját)
• A teljes technológiai folyamatot átnézzük közösen, és a folyamatábrát felvázolom
• Dokumentáció elkészítése, veszélyelemzés, kritikus pontok és határértékek
meghatározása, a CCP pontokhoz a felügyelő rendszer kidolgozása
• A kész HACCP terv átadása, átbeszélése, a dokumentálási adatlapok áttekintése,
dolgozóknak oktatása
• A későbbiekben rendszeresen szakmai információkat, érdekességeket küldök,
valamint bármikor kérdezhet tőlem
Tanácstalan a HACCP -t illetően?
Mit tegyen, hogy megfeleljen a hatóságnak? Tegye fel kérdéseit !
Tanácsaimat online elküldöm Önnek INGYEN a megadott elérhetőségen!
Ingyen tanács és Garancia
Dokumentációja elkészítéséhez kérjen ÁRAJÁNLATOT!
GARANCIÁT vállalok, hogy a hatóságnak minden szempontból megfelel az általam elkészített dokumentációja.
Az élelmiszerbiztonsági szempontokat személyesen is átbeszéljük, így nem kell büntetéstől tartania.
Mi az Ön oldalán állunk...
Miért?
Mi az Ön problémáit, saját bőrünkön is megtapasztaltuk már, nem csak hallomásból, vagy száraz jogszabályokból ismerjük. A kis élelmiszer előállító üzemünkben és ebből adódó kereskedelmi tevékenységünkben minden hatósági elvárásnak meg kell felelnünk. A tapasztalataink tehát a gyakorlatból merítkeznek, így tudunk a legésszerűbb, legpraktikusabb megoldásokat kínálni.
Baráti üdvözlettel: Pozderka Istvánné
HACCP tanácsadó
Minőségbiztosítási szakmérnök
okl. kertész üzemmérnök
Kérjen árajánlatot ITT!