Az Ön álma egy jól működő élelmiszeres kisvállalat?
Mi segítünk álma megvalósításában
Konkrétan miben tudunk segíteni Önnek szakértőként?
Ön legfontosabb feladata élelmiszeres vállalkozóként
a vásárlói egészségének megóvása.
Ennek érdekében :
- dolgozóinak nap, mint nap tucatszor elmondja mi a feladatuk, mit hogyan végezzenek
- alig meri kis időre is otthagyni az egységet, mert fél a dolgozók elrontanak valamit
- még a kulcsdolgozókban sem bízhat
- mi lesz, ha a hatóság embere betoppan ellenőrzésre, vajon milyen hibákat talál?
Mindezen félelmek legyőzésére van megoldás:
- Külső szakértő bevonásával helyszíni bejárással a problémák feltárása, dokumentációk
felülvizsgálata, intézkedési terv készítése
- a dolgozók helyszínen történő oktatása, felelősségtudatának növelése,
dolgozók higiéniai vizsgáztatása
- Garancia a hatósági megfelelésre!
Most szeretne élemiszeres vállalkozást indítani?
• Üzletet szeretne nyitni, de nem tudja hogyan kezdjen bele?
•Átvett egy egységet, van HACCP dokumentáció, de tanácstalan az megfelelő-e?
• Fogalma sincs milyen dokumentációkra van még szüksége?
• Nem szeretné a tevékenységét büntetésekkel kezdeni?
• Olyan • Szakembert keres, aki végre a gyakorlatban, érthetően elnavigálja Önt a megfelelés útjára?
Milyen területeken tudunk Önnek segíteni?
1. Üzletnyitási tanácsadás / INGYENES , online
2. HACCP tanácsadás , helyszíni bejárással a HACCP dokumentáció elkészítés részeként (online INGYENES tanácsadás)
3. HACCP dokumentáció készítése, részletezve leírva a Hogyan tudok Önnek is segíteni ?
4. HACCP felülvizsgálat
5. HACCP és higiéniai oktatás helyszínen, személyre szóló oklevelekkel
6. HACCP és higiéniai oktatási anyag- valamint a számonkéréshez szükséges tesztek biztosítása postai utánvéttel, aminek segítségével saját maga megtarthatja a dolgozói oktatását
7. Kémiai kockázatbecslés dokumentáció készítése
- Munkahelyi kockázatelemzés dokumentáció készítése/amennyiben legalább 1 fő alkalmazottja van
8. Nyomonkövetési rendszer alapjainak letétele/ Grátiszként kapja, ha a HACCP dokumentáció kidolgozását kéri
9. Minőségbiztosítási tanácsadás, élelmiszeres vállalkozóknak ISO 22000 felkészítés
10. Mezőgazdasági és méhészeti HACCP dokumentáció kidolgozása
Hogyan tudunk Önnek is segíteni a HACCP dokumentáció elkészítésével?
• A helyszín közös bejárása, a hiányosságok feltárása, javaslataimat a
dokumentációban intézkedési tervben rögzítem (ma már igény esetén
a gyors munkavégzés érdekében skypon, telefonon, emailban is átbeszélhetjük a problémáját)
• A teljes technológiai folyamatot átnézzük közösen, és a folyamatábrát felvázolom
• Dokumentáció elkészítése, veszélyelemzés, kritikus pontok és határértékek
meghatározása, a CCP pontokhoz a felügyelő rendszer kidolgozása
• A kész HACCP terv átadása, átbeszélése, a dokumentálási adatlapok áttekintése,
dolgozóknak oktatása
• A későbbiekben rendszeresen szakmai információkat, érdekességeket küldök,
valamint bármikor kérdezhet tőlem
Mit ellenőriz a hatóság?
HACCP rendszer hatósági ellenőrzése
Szúrópróbaszerű rutin ellenőrzés az alábbiakra terjed ki:
Az élelmiszerbiztonsági rendszer alapfeltételeinek vizsgálata
• Betartja-e az egység a jogszabályi, élelmiszer-higiéniai előírásokat?
• Megvannak-e az egységben az általános higiéniai szabályozások? :
♦ Takarítás-fertőtlenítés, mosogatás, kézmosás szabályozása
♦ Rovar-rágcsálóirtás szabályozása
♦ Munkaruha, védőruha, védőeszköz biztosítás, tisztítás szabályozása
♦ Az élelmiszerekkel foglalkozó személyek egészségügyi alkalmasságának, képzettségi követelményeinek szabályozása
♦ Oktatás, továbbképzés szabályozása
♦ Árurendelés, áruátvétel alapkövetelményeinek szabályozása
♦ Egyéb szabályozások
• Ezek a folyamatok a szabályozásnak megfelelően működnek-e?
• Tudja-e és milyen módon bizonyítani, igazolni, dokumentálni a szabályozás betartását?
A HACCP elveken alapuló rendszer kialakításának és üzemeltetésének hatósági vizsgálata
• Rendelkezik-e az egység az előállított, forgalmazott termékleírásával?
• Tudja-e a HACCP rendszert működtető, hogy mit jelent a veszély fogalma, mi a célja a veszélyelemzésnek?
• Meghatározták-e az egységben a Kritikus Szabályozási Pontokat?
• Megállapították-e azokat a Kritikus határértékeket , amelyeket be kell tartani annak érdekében, hogy a Kritikus Szabályozási Pont állandóan szabályozott legyen?
• Elkészítették-e minden Kritikus Szabályozási Pontra a felügyeleti eljárásokat, felügyeleti adatlapokat?
• Folyamatos felügyelet alatt tartottak-e a Kritikus Szabályozási Pontok?
• megtörténik-e a kialakított élelmiszerbiztonsági rendszer rendszeres, legalább két évenkénti a változtatásokat is követő felülvizsgálata? Valamint a felülvizsgálatok során a HACCP működésének igazolása minőségügyi szakember és az egység vezetője részvételével közösen történik?
Részletes célzott ellenőrzés
Kiterjedhet a fentieken túlmenően a következőkre is………………..
Szüksége van részletes információra , kérje és mi INGYEN online elküldjük Önnek!
Az utóbbi időben milyen hiányosságokért szankcionált a hatósági ellenőr, amire Ön nem is gondolt volna?
• Ön szeretné elkerülni a hasonló büntetést?
• Kíváncsi milyen területekre kell különösen odafigyelnie?
Amennyiben a fenti két kérdésre igennel válaszolt kérje tőlünk, és mi elküldjük Önnek a hatósági ellenőrök ellenőrzései során az utóbbi időben számon kért szempontokat .
Így ezeket már Ön felkészülten várhatja és büntetést sem kell fizetnie!
Milyen tevékenységű egységeknek segítettünk a hatósági megfelelésben az elmúlt 10 év során?
Abc-k , szuper shopok, büfék, büfé kocsik, falatozók, italozó egységek, éttermek, üzemi konyhák,
melegítő konyhák, élelmiszeripari üzemek/ száraztészta üzemek, cukrász üzemek, pékségek,
zöldség üzletek, mezőgazdasági termelők/ méhészet, kertészet , fagyizók, palackos italok boltja,
virágüzlet, 100 forintos bolt, cukrászdák, zöldség- gyümölcs nagykereskedés, pizzériák,
kürtős kalácsos, élelmiszerraktárak, hűtőházak, nemzeti dohányboltok…..
Remélem az Ön cége is rövidesen a több száz elégedett ügyfelünk között fog szerepelni!
Magyarország mely területein dolgoznak azon élelmiszeres vállalkozók akiknek segítettünk az évek során?
Legtöbb ügyfelünk Jász-Nagykun Szolnok megyében és Budapesten tevékenykedik.
Azonban Hévízen, Bükön, Tatabányán, Várgesztesen, Hajdúszoboszlón, Maroslelén, és az ország
számos településén is hozzásegítettük ügyfeleinket a hatósági megfeleléshez.
Minden esetben helyszíni tanácsadással egybekötötten végeztük munkánkat.
Az évek során igény merült fel a gyorsabb dokumentáció elkészítésére is, ezért igény esetén
skypon, emailben, telefonon történő egyeztetés után akár 2 nap alatt elkészítjük Önnek is a
szükséges dokumentációkat, hogy határidőre bemutathassa a szakhatósági ellenőrnek és a
büntetést elkerülhesse.
Miért értem az Ön problémáját 100 %-ban, miért segítek sokat Ingyen is?
Hogyan tudtam, több száz vállalkozásnak segíteni a törvényeknek való megfelelésben?
Miért kezdtem a HACCP tanácsadói munkát 10 évvel ezelőtt?
1987 óta van egy kis vállalkozásunk, száraztészták gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk.
2001 évtől ott kötelező volt a HACCP rendszer kiépítése és működtetése. Természetesen eleget
tettünk kötelezettségünknek. Több százezer forintért el is készítették számunkra, ezért akkor eldöntöttem, ha lesz lehetőségem, megtanulom.
Már 2003-ban találtam olyan HACCP tanácsadói képzési lehetőséget, amit gyorsan elvégeztem.
Ezt nem éreztem elégnek, ezért a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen a Minőségbiztosítási
szakmérnöki végzettséget is megszereztem 2005-ben.
Nagyon boldog vagyok, hogy sok kisvállalkozásnak tudtam segíteni, hogy ne kelljen az üzletét
bezárnia és a megélhetési forrását elveszítenie. Közösen mindig megkerestük a legjobb,
leggazdaságosabb megoldásokat, hogy megfeleljen az aktuális elvárásoknak.
Mi az Ön oldalán állunk...
Miért?
Mi az Ön problémáit, saját bőrünkön is megtapasztaltuk már, nem csak hallomásból, vagy száraz jogszabályokból ismerjük. A kis élelmiszer előállító üzemünkben és ebből adódó kereskedelmi tevékenységünkben minden hatósági elvárásnak meg kell felelnünk. A tapasztalataink tehát a gyakorlatból merítkeznek, így tudunk a legésszerűbb, legpraktikusabb megoldásokat kínálni Önnek.
Önnek miben segíthetünk?
Pozderka Istvánné
HACCP tanácsadó
Minőségbiztosítási szakmérnök
Okl. kertész üzemmérnök
Kérjen árajánlatot ITT!